Voorbeelden van ceremonies zijn wel handig als je die graag zelf wil maken. Dat je graag een persoonlijke ceremonie wil, spreekt voor zich. Bij het vieren van jullie liefde hoort het delen van jullie liefdesverhaal. Je blijft daarbij beter weg van standaardteksten, cliché gedichten en algemene verhalen. Je gasten horen zoveel liever het echte verhaal achter jullie liefde. Maar hoe begin je aan het maken van zo’n persoonlijke ceremonie? Wat hoort er in te zitten, wie betrek je en hoe krijg je dat verhaal op papier? Tal van leveranciers kunnen je helpen, maar wat als je het liever zelf doet… Om je budget onder controle te houden of gewoon omdat je dat net de essentie van een persoonlijke ceremonie vindt… Waar vind je goeie voorbeelden van ceremonies?

Laat ik beginnen met wat geruststellende woorden. Het is heel normaal dat je geconfronteerd wordt met een writers block en naar een wit scherm blijft staren wanneer je begint te schrijven aan je persoonlijke ceremonie. Trouwen is iets wat je liefst maar één keer in je leven doet, toch? Een voorbeeld van een ceremonie is dan wel handig. Ondanks de snelle opmars van ceremonies buiten de kerk, is de kans groot dat je er nog niet veel bijwoonde. Vaak weet je dan ook veel beter wat je niet wil, dan wat wel.

“We zijn niet katholiek of gaan nooit naar de kerk. We willen geen saaie, ellenlange, onpersoonlijke teksten. Er mag best eens gelachen worden. Het mag allemaal wat informeler.”

Geruststelling nummer 2: uitbesteden is misschien makkelijker, maar het is zeker geen must. Heb je zelf een vlotte pen, een creatieve geest of een getuige die zijn of haar hulp aanbood, durf er dan gerust zelf mee aan de slag te gaan. Je wil een persoonlijke ceremonie dus waarom niet er je persoonlijke missie van maken om die in elkaar te boksen. Het idee is er echter mogelijk sneller dan het eindproduct… Want hoe begin je best?

Voorbeelden gezocht

Ik zie op diverse fora regelmatig de vraag opduiken naar voorbeelden van ceremonies. Het is makkelijker om te vertrekken van een voorbeeld. Van een structuur waarin je de diverse blokken kan invullen met jullie verhaal. Misschien zocht je al een keer naar zo’n voorbeelden op Google, maar was het aantal hits teleurstellend. De reacties op Facebook of andere fora blijven mogelijk uit of leveren toch niet op wat je zocht. De kans is namelijk groot dat die andere doe-het-zelver ook aan zijn of haar proefstuk toe was…

Geen paniek, ik heb jullie vraag gehoord en ik wil je zelfs een voorbeeld bezorgen. Meer daarover verderop (of scrol meteen naar beneden als je van de ongeduldige soort bent). Het goeie nieuws is dat ik me niet baseer op één voorbeeld. Ik begeleidde intussen al tientallen koppels bij het maken van een persoonlijke ceremonie. Met succes. Ik bied een ‘niet tevreden, geld terug’ garantie en kan tot mijn opluchting zeggen dat ik nog nooit iemand moest terugbetalen.

Voorbeelden van ceremonies boekje

Hulp is onderweg!

Mijn hulp komt er meestal op neer dat ik het werk voor jullie doe. Maar het kan dus ook anders. Vul hieronder je e-mailadres in en dan bezorg ik je de bouwstenen voor een geslaagde persoonlijke ceremonie. Én voorbeeldteksten. Gratis en voor niks. Omdat het mijn missie is om zoveel mogelijk liefdesmagie uit te strooien. Omdat ik vind dat iedereen een persoonlijke ceremonie verdient. Omdat er nooit genoeg liefdesverhalen verteld kunnen worden.

3 Comments on “Voorbeelden van ceremonies? Hier zie!

    • Hallo Leentje, als je je naam en e-mailadres invult in het witte vak bij ‘your first name’ en ‘your email address’, ontvang je ze in je mailbox.

  1. Graag voorbeeld van ceremonie en teksten. Bedankt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: