Verjaardagen zijn altijd een feest, vooral bij kinderen.  Maar sommige verjaardagen zijn toch net dat tikkeltje specialer.  Het zijn mijlpalen en het is echt de moeite er wat meer aandacht aan te schenken.  Je kleuter gaat naar de lagere school of de eerste puberstreken duiken op? Binnen het katholieke geloof, worden die momenten gevierd met een communie.  Maar misschien zegt de kerkelijke viering je niet veel.  Of wel, maar mag het net iets persoonlijker.  Of kiest je kind zelf voor een lentefeest of groeifeest in plaats van de eerste of plechtige communie.  Hoe pak je dat dan aan?  Ik help je graag.

Een 6-jarige heeft vaak zo zijn of haar eigen idee over een lentefeest.  Een 12-jarige al helemaal over het groeifeest.  Waarom betrekken we ze er dan niet bij?  Zodat het helemaal hun feest en hun moment wordt.  Geen saai, verplicht nummertje maar een mooi moment omringd door wie hen dierbaar is.  Een lentefeest of groeifeest draait niet alleen om dat springkasteel en de cadeautjes, de kinderen hebben heus wel wat meer in hun mars.

Ik luister naar het hele gezin en vertaal jullie wensen in een sprookjesachtig moment waar je gasten nog lang over zullen praten.  Wat dacht je van een woordenwolk uitgewerkt in het thema van je feest?  Wedden dat je kind deze blijvende herinnering aan hoe zijn naaste familie en vrienden hem of haar zien zal koesteren?  Wat als je kind zelf de kans kreeg om zijn talenten te tonen?  Of als het samen met alle gasten een eigen totemnaam kon verzinnen?  Dat en veel meer – eigenlijk alles – is mogelijk in een persoonlijke ceremonie.  Net als afsluiten met een knaller, confetti en serpentines inclusief!

kind bedolven onder serpentines tijdens lentefeest of groeifeest

Hoeft het feest niet zo nodig, maar wil je toch even stilstaan bij deze mijlpaal?  Ook daarvoor reik ik graag alternatieven aan.  Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffer vol wensen, levenswijsheden en misschien zelfs opdrachtjes van je familie en de vriendjes van je kind?  Ik verzamel ze voor je zodat jullie er samen van kunnen genieten. Een lentefeest of groeifeest kan zoveel vormen aannemen, samen vinden we vast iets op maat van jullie kind!

Klassiek, alternatief of iets ertussenin? Ben je zelf creatief en heb je enkel wat structuur en ideeën nodig? Dan is mijn doe-het-zelf pakket misschien wel iets voor jou. Heb je er liever wat uitleg bij? Volg dan een workshop. Hou je van verhalen vertellen en wil je het feest van je kind zelf in goede banen leiden, maar is teksten schrijven minder je ding? Dan ben ik met plezier je ghost writer. Wil je vooral genieten van het feest en je gezin en familie een uniek, memorabel moment bezorgen? Dan verras ik jullie met een creatieve, persoonlijke en unieke viering. Je kan zelfs voor totale ontzorging gaan en ook de decoratie en animatie uitbesteden. Reken op een budget van 395€ voor een volledig uitgeschreven ceremonie die je zelf begeleid en vanaf 595€ als je ook begeleiding door een professionele spreker wil.

Een samenwerking start steeds met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel me even op of contacteer me en we plannen iets in!

%d bloggers liken dit: