Lentefeesten zitten in de lift en da’s een goeie zaak. Meer en meer ouders kiezen er heel bewust voor om de mijlpalen in het leven van hun kinderen op een persoonlijke manier te vieren. Niet met de hele klas, niet in de kerk. Wel met betekenis, inhoud, even stilstaan en waarderen wat voor een prachtexemplaar dat kind is. Hoe doe je dat? Wat zit er in zo’n ‘ceremonie’? Zoek jij teksten voor een lentefeest? Een structuur, een houvast, wat tips om zelf iets te maken helemaal op maat van jou groeiend kind? Dan heb ik het perfecte hulpmiddel voor je!

Ik zou je een paar voorbeelden kunnen geven. Teksten van lentefeesten die ik al begeleidde. Alleen weet ik niet of je er veel aan zou hebben. Het is helaas niet zo simpel als wat teksten achter elkaar plakken. Dan zou het namelijk ook niet persoonlijk zijn. Ik gebruik relatief weinig bestaande teksten of verhalen in mijn lentefeest ceremonies. Ik vertrek graag van een blanco blad en vul dat dan met precies die verhalen die passen bij het feestvarken. Die hem of haar iets leren over zichzelf, het leven, de belangrijkste mensen daarin, de waarden die ze belangrijk vinden. Omdat daden vaak meer zeggen dan woorden en ook wel omdat kinderen per definitie niet graag stil zitten, voeg ik belevenissen toe. Opdrachten, uitdagingen, activiteiten met de hele groep, … als het maar leuk en relevant is. Bepalen welke verhalen en belevenissen het worden doe ik door te luisteren naar het kind dat we vieren en natuurlijk ook naar de ouders.

Als je zelf een lentefeest maakt, heb je dus eigenlijk al een streepje voor. Want je kent het lentekind door en door en weet precies waar het van houdt en hoe je het kan boeien. En dat is het perfecte vertrekpunt om het lentefeest samen te stellen. Ik doe dat aan de hand van bouwstenen. Die verzamelde ik in mijn bouwstenen bingo: kies er een vijftal uit en bingo! De structuur van je ceremonie heb je alvast.

teksten voor een lentefeest en bouwstenen structuur

Deze bouwstenen bingo komt uit mijn werkboek voor het maken van een mijlpaalfeest. Bij elke bouwsteen hoort een gedetailleerde uitleg en voorbeeldteksten. Naast de inhoud en teksten voor je lentefeest, begeleid het werkboek je bij het kiezen van de gepaste decoratie en animatie, het vastleggen van het tijdschema van je dag, het bepalen van de gastenlijst, … Het begeleidt je stap voor stap doorheen de volledige voorbereiding.

Lijkt dat je wel iets? Bestel het dan hier!

Nog niet helemaal overtuigd? Begin wat kleiner en download alvast het stappenplan. Dat helpt je zeker op weg. Je krijgt tal van bijkomende tips via e-mail (als je daarmee akkoord gaat uiteraard). Het werkboek bestellen kan altijd nog. Vul het formulier in helemaal onderaan de pagina. Ja, inderdaad, echt helemaal naar beneden scrollen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d