Lentefeest uitgesteld? Bekijk het langs de positieve kant, je hebt nu meer tijd om het iets extra te geven. Deze bijzondere periode deed jullie en je kind misschien nog meer stilstaan bij het belang van vrijheid, van sociale contacten met vrienden en familie, van onze gezondheid. Op elkaars lip leven, daar leer je de ander heel goed van kennen. Al die inzichten zijn krachtvoer voor een mooie ceremonie. Een persoonlijke ceremonie waarin je stilstaat bij wat jullie belangrijk vinden voor je kind. Een uitgesteld lentefeest met aandacht voor gelukkig zijn en wat daarvoor nodig is. Klinkt wel heel zweverig en vindt jouw kind vast saai? Nee hoor, niet als je het juist aanpakt. Lees vooral verder.

Ah, dat COVID-19 virus blijft ons in zijn ban houden. Afgelopen maanden werden tal van familiefeesten afgezegd. Dat leverde onder meer een hoop teleurgestelde mijlpaalfeesters op. Want het voorjaar is typisch de periode om je communie of lentefeest te vieren. Laat dat uitstel geen afstel zijn. Als er iets goed was aan de coronacrisis, dan is het wellicht dat die ons dichter bij elkaar bracht. Dat we leerden om te cocoonen met ons gezin. Dat we ontdekten dat niet naar de dierentuin, binnenspeeltuin, cinema, … kunnen, niet wil zeggen dat je geen fijne tijd kan beleven. We stelden ook wel vast dat thuis werken met kinderen er regelmatig voor zorgt dat je ze achter het behang wil plakken, dat ook ja 🙂

Als er één ding is waarvoor corona wat mij betreft niet verantwoordelijk mag zijn, dan is het wel dat we stoppen met feestjes vieren. Zeker niet het soort van feestjes waarin we het zelfvertrouwen van een kind een boost geven door te tonen welke unieke talenten het heeft. Mijlpaalfeesten waarin we vieren dat een kind een grote stap zette: van kleuter naar kind, van kind naar tiener. Lentefeesten en groeifeesten met de belangrijkste mensen die je kind omringen en tonen dat ze er altijd voor hem of haar zullen zijn.

Dat toon je je kind natuurlijk niet met lekker eten, een springkasteel en veel cadeautjes. Daarvoor moet je iets extra toevoegen aan de dag. Een uurtje ofzo stilstaan bij waarom het een extra feest krijgt. Inhoud toevoegen aan de dag. Inhoud die je helemaal zelf kan bepalen, omdat jullie als ouders het best van iedereen weten wat jouw kind nodig heeft om uit te groeien tot een gelukkige volwassene die met zelfvertrouwen in het leven staat.

Klinkt goed, maar ook wel uitdagend? Geen paniek, je hoeft dit niet alleen te doen. En je kan het stap voor stap doen. Er zijn niet eens zoveel stappen. Vijf om precies te zijn. Van een uitgesteld lentefeest naar een onvergetelijk lentefeest in 5 stappen. Benieuwd wat die dan wel mogen zijn? Download het stappenplan om het te ontdekken! Gewoon hieronder je naam en e-mailadres invullen en op de groene knop klikken.

2 Comments on “Communie of lentefeest uitgesteld? Maak van uitgestelde pret dubbele pret!

  1. Pingback: Checklist voor het organiseren van een communie- of lentefeest ⋆ Fairytale Moments

  2. Pingback: Checklist voor het organiseren van een communie- of lentefeest ⋆ Fairytale Moments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: