Steengoed mijlpaalfeest

Lentefeest, groeifeest, mijlpaalfeest, … noem het zoals je wil. De rode draad is even stilstaan bij een opgroeiend kind. Even inzoomen op de talenten die het al ontwikkelde, zijn of haar unieke karakter en alle richtingen die hij of zij nog op kan. Groeien is leuk, maar ook lastig soms. Frustrerend zelfs. Heel veel te leren en dat lukt niet altijd van de eerste keer. Dat Otteon vaak als een draak vuur spuwde en zich er vervolgens bij neerlegde als hem dat overkwam, was het vertrekpunt bij het uitwerken van zijn groeifeest. Dat hij houdt van kikkers was de inspiratiebron voor het creatieve luik. Dat leverde een steengoed mijlpaalfeest op. En dat ging natuurlijk in zijn eigen achtertuin door, want da’s de Gummi~Botten~Boom!

Een groeifeest voor een vrolijke spring-in’t-veld die houdt van kikkers? Dan kom je al snel bij keien uit! Keien om te tonen waar hij een kei in is. Niet gewoon goed, maar echt steengoed. Een natuurtalent. Dat laatste mag je in deze letterlijk nemen, want Otteon en de natuur, dat zijn twee handen op één buik.

We vertrokken dus van de talenten die Otteon al had. Niets mooiers op zo’n mijlpaalfeest dan heel uitgebreid vertellen waarom het feestbeest uniek, bijzonder, een wonder, helemaal zichzelf en zo helemaal OK is. We vroegen Otteon ook wat hij nog graag wilde leren en wie hem daarbij kon helpen. Onze missie was om hem te laten ervaren dat je met een goeie voorbereiding, de juiste coach, veel oefenen en volhouden heel veel kan.

  • Otje ging pottenbakken met zijn Pepie. Ze zochten materialen uit, Pepie gaf instructies en Otteon maakte de mooiste schaaltjes en potjes om tijdens zijn feest iets lekkers in te doen.
  • Otje ging potten pakken met zijn Metie. Oeps, nee, hij kreeg een snelcursus c/mocktails shaken. Ze gingen samen shoppen en na een uitgebreide oefensessie maakten ze heerlijke brouwsels. Otteon heeft nu al zijn apéritif maison in de vingers!
  • Otje ging hapjes smullen met Omi en Moeke. Of was het nu toch hapjes maken? Ze kozen samen de mooiste en lekkerste receptjes en zorgden voor een waar hapjesfestijn.
  • Otje kreeg vleugels dankzij Opah en Vaka. Omdat een feest niet compleet is zonder versiering, knutselden ze samen windvliegers. En wind was er op Otteon zijn feest te over 😉

Elke eregast kreeg dus exclusieve kwali-tijd met Otteon om het feest goed voor te bereiden. Otteon hoefde zich geen seconde te vervelen, want op zijn dag stonden ze allemaal te springen om met hem te tonen wat ze samen geleerd hadden. Iedereen leerde Otje nog wat beter kennen en kon dan ook meteen vertellen waar hij een kei in is. De keien legden we in een aquarium dat werd gevuld met water.

De gasten konden ook vertellen welke talenten hem nog meer van pas konden komen. En hoe zij met de hunne daarbij konden en wilden helpen. Dat schreven ze op een papiertje dat ze in een flesje lieten dobberen op het water. En dan lieten we in dat water natuurlijk een paar echte kikkers los en vond Otteon zijn talentenbak helemaal het mooiste geschenk dat hij ooit kreeg.

Zo zie je maar dat best wel stevige levenslessen kunnen geleerd worden met heel leuke activiteiten. En het mooist van al? Die lessen blijven hangen. Net als de herinneringen aan een heerlijke dag.

Een heerlijke dag die opnieuw het resultaat was van een samenwerking tussen de Gummi~Botten~Boom en Fairytale Moments.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.