When cowboy meets cowgirl… Een western huwelijk!

Natascha en Patrick, onze eerste ontmoeting zal me altijd bijblijven. Omwille van jullie mooie liefdesverhaal en de sappige manier waarop Patrick het vertelde, maar toch nog het meest om jullie grootse plannen die toen niet helemaal realistisch leken… Ja, het was prachtig in jullie achtertuin. Een wat oneerbiedig woord voor wat eigenlijk een grote manège is. Maar hoe jullie nu precies van die berg zand achter de piste een prachtige ceremonielocatie voor jullie western huwelijk wilden maken, was mij toen nog een raadsel… Wellicht daarom dat het eindresultaat me met verstomming sloeg.

De piste en berg zand die omgetoverd zouden worden tot een prachtige plek voor de ceremonie van dit western huwelijk.

Paarden vormen de rode draad in jullie verhaal. ‘De voenk’, zoals Patrick jullie liefde op het eerste gezicht zo mooi omschreef, sloeg meteen over toen deze beresterke man Natascha kwam helpen bij het voorbereiden van een jumping. Een paar dates later besloten jullie er helemaal voor te gaan. Voor jullie relatie, voor een gezin en voor een mooie thuis.

Het was al bij de geboorte van jullie dochter Lorena dat het aanzoek volgde. Alleen werd het onverwacht een erg lange verloving. Want de verbouwingen aan het huis en de manège moesten eerst af zijn. Daar was nog wat werk aan. Tussendoor werd ook de kleine Lander geboren en die moest natuurlijk ook kunnen meevieren. Groot gelijk hadden jullie trouwens wat dat betreft. Een echte prins op een zwarte pony was hij die dag!

De vele verbouwingen en de jonge kinderen zorgden ervoor dat jullie voor je het goed en wel beseften al 7 jaar verloofd waren. Hoog tijd om werk te maken van jullie droom: een country & western huwelijk. De datum lag snel vast: 18/8/18. Een memorabele datum voor wat een memorabele dag zou worden.

Er was wat werk aan dat memorabel feest. Jullie beschouwden dat als een goeie motivatie om wat vaart te zetten achter de werkzaamheden in die ‘achtertuin’. En als jullie zeggen ‘vaart zetten’, dan is dat met de kracht van een orkaan. Toen ik 2 weken voor jullie trouwdatum langskwam, was er al behoorlijk wat werk verzet. Maar ook nog veel voor de boeg… Je schetste wat in je hoofd zat Patrick. En je toonde me de spreektafel die je speciaal voor de gelegenheid in mekaar timmerde. Net als de andere saloon waardige ‘meubels’ waarop jullie met je gezin en de getuigen zouden plaats nemen. Op den berg. Die was er nog niet. Maar ik zag in je ogen dat het goed zou komen.

Die laatste 2 weken moeten heel erg intens geweest zijn. Midden in de heetste zomer die we in jaren meemaakten kregen jullie het voor mekaar om je country & western droom waar te maken. Ik kwam aan op de manège en liep er met open mond rond. Het was zonder twijfel helemaal waar jullie van gedroomd hadden.

Country & western huwelijk decoratie

En toen had ik den berg nog helemaal niet gezien… Die naam was plots helemaal misplaatst. Ik waande me even in een romantische western film. An island in the stream zoals Dolly Parton het even later zou zingen…

Ceremonielocatie country & western huwelijk

Je lachte me er later mee uit, Patrick, met mijn verbazing. Je had wel door dat ik wat bezorgd was tijdens dat laatste bezoek. Die fout zal ik alvast niet meer maken, jou onderschatten 😉 De locatie was helemaal perfect en toch werd het nog even spannend die dag. Jullie verplaatsten je uiteraard met paard en kar. De kasseien van Tielt-Winge bleken echter wat veel voor die kar. Gelukkig waren er stoere cowboys genoeg aanwezig om jullie te depanneren. Zo kon jullie verhaal verteld worden. Zo kon iedereen genieten van hoe de stoere cowboy met het zachte hart zijn liefde verklaarde aan zijn schone. Van hoe jullie kinderen jullie alle geluk toewensten. Van hoe jij straalde doorheen dat alles Natascha.

Huwelijksgeloften tijdens country & western huwelijk

Bedankt dat ik jullie verhaal mocht vertellen. Ik koester de herinneringen en ik hoop jullie ook. Ik wens jullie heel veel geluk samen in jullie kleine paradijs!

Elke

Venue: hun eigen Stal Randhof

Music please! We luisterden tijdens de ceremonie naar ‘You are my sunshine’ van Johnny Cash, ‘Always on my mind’ van Willy Nelson en ‘Islands in the stream’ van Dolly Parton en Kenny Rogers.

1 Comment on “When cowboy meets cowgirl… Een western huwelijk!

  1. Hoi elke ik was net nog eens door de mooie tekst aan het lezen die jij toen schreef over onze mooie dag . Plots herinnerde ik mij dat jij en jou gezin nog een bbq te goed hebben voor het goede geleverde werk . We moeten zeker afspreken .gr Patrick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.