Een beestig leuk groeifeest

Mijn oudste dochter werd 12 en dus mocht ik een groeifeest voor mezelf organiseren. Of beter, voor haar. Geen eenvoudige opdracht. De verwachtingen waren hoog gespannen – iets met mijn expertise terzake. En op het moment waarop het feest doorging, golden behoorlijk strenge beperkingen voor feesten door het coronavirus. Gelukkig stond er een brainstorm in de agenda met Inge. En die mondde uit in een groots nieuw plan waarvoor Amelie het perfecte proefkonijn was! Mijlpaalfeesten, groeifeesten, lentefeesten of hoe je ze ook graag noemt onder Inges Gummi~Botten~Boom met een vleugje magie werden geboren! En Amelie kreeg als allereerste een beestig groeifeest.

Onder het motto ‘groeien, da’s beestig leuk’ bedachten we een concept. Een ceremonie in de eerder klassieke vorm waarbij we alle gasten samen zouden brengen voor een interactief uur vol verhalen en avonturen, was geen optie. We mochten maximaal 10 volwassenen tegelijk ontvangen. Maar dat inspireerde ons net om voluit te gaan voor kwali-tijd voor Amelie met elk van haar gasten. In bubbels. Met bubbels.

Elk gezin of groepje dat we uitnodigden, kreeg een ander uur mee. Amelie ontving ze hartelijk met Patron Arno aan haar zijde. Want ja, dat zo’n groeifeest beestig leuk is, mag je in de Gummi~Botten~Boom letterlijk nemen. Het is geen venue voor hoge hakken en prinsessenkleren. Ik haalde mijn salopette boven, Amelie hulde zich lekker knus in mijn dikke pull, we deden nog een vlecht in onze haren en waren klaar voor het feest. Oh, en bij aankomst trokken we natuurlijk DE gummibotten aan. Heerlijk relax en nog budgetvriendelijk ook!

We stalden wat lekkers uit in het diervrije sas. Soepstengels en dipgroentjes vallen namelijk ook bij geiten in de smaak. We grabbelden in het dierenvoer, openden de poort en lieten ons bestormen door de enthousiaste, knuffelgrage en duidelijk hongerige beestenbende. Wat begon met een voorzichtige glimlach op Amelie’s gezicht – mijn introverte dochter moet net als ik overal even wennen – werd al snel een stralende blik die het hele beestige groeifeest lang zou blijven.

Nadat wij even hadden kunnen wennen, kwamen oma en opa toe. Een glaasje bubbels later werden ze aan het werk gezet. Vrijheid blijheid enzo, maar planmatige ik houdt wel van wat structuur. Elke bubbel volgde dus een gelijkaardig stramien.

  • Welkomsthapje en drankje
  • Over Amelie waar ze wortels kreeg om te groeien in de vorm van een lofzang van haar grootste talenten neergeschreven op groeipapier dan in prachtige potjes geplant werd
  • Met Amelie: kwali-tijd tijdens een leuke activiteit met (groot)ouders, peter en meter, haar beste vriendinnen. Elk afzonderlijk. Ze kookte soep op een houtvuur, ging wandelen met een bende uitgelaten dieren en maakte beestige Tiktok filmpjes met haar vriendinnen
  • Tot slot kreeg Amelie vleugels om te vliegen. Met een echte verenpen schreven de gasten op wat ze Amelie toewensen, welke gouden bergen ze in haar toekomst zien.

Het zag er allemaal prachtig uit. Amelie glom bij alle mooie woorden. De bloempotjes met al haar talenten erop worden heel erg gekoesterd, nu al maandenlang. Dit groeifeest deed wat het moest doen. Haar wortels geven om te groeien en vleugels om uit te slaan. Voor Amelie was de omgeving perfect, tussen de dieren voelt ze zich nog beter thuis dan tussen mensen. De mensen die er waren kon ze haar onverdeelde aandacht schenken. Hadden het er niet meer mogen zijn en misten we geen moment met z’n allen aan een lange feesttafel? Ja. Dat was de perfecte afsluiter geweest. Maar het was goed zo. Corona deed het ons zo doen en Amelie had het niet anders gewild. Dit beestige groeifeest was op haar lijf geschreven.

De eerste test van de Gummi~Botten~Boom als plek voor een groeifeest is meer dan geslaagd. Op deze plek krijg je het allemaal: animatie spreekt voor zich als je kind houdt van dieren, decoratie spreekt voor zich als je de talenten van Inge kent en voor het vleugje magie/ meerwaarde/ symboliek sta ik zelf graag garant. Een topcombinatie als je niet op zoek bent naar stijve toestanden, haut-cuisine, lang stil zitten en ernstige gesprekken. Mag het zot, ietwat slijkerig, relax, avontuurlijk, speels en hartveroverend authentiek of kortom een beestig groeifeest zijn? Dan weet je ons vast te vinden.

1 Comment on “Een beestig leuk groeifeest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.