Verjaardagen zijn altijd een feest, vooral bij kinderen.  Maar sommige verjaardagen zijn toch net dat tikkeltje specialer.  Het zijn mijlpalen en het is echt de moeite er wat meer aandacht aan te schenken.  Je kleuter die kind wordt, je kind dat een tiener wordt.  Binnen het katholieke geloof, worden die momenten gevierd met een communie.  Maar misschien zegt de kerkelijke viering je niet veel.  Of wel, maar mag het net iets persoonlijker.  Of kiest je kind zelf voor een lentefeest of groeifeest in plaats van de eerste of plechtige communie.  Hoe pak je dat dan aan?  Ik help je graag.

Een 6-jarige heeft vaak zo zijn of haar eigen idee over een lentefeest.  Een 12-jarige al helemaal over het groeifeest.  Waarom betrekken we ze er dan niet bij?  Zodat het helemaal hun feest en hun moment wordt.  Geen saai, verplicht nummertje maar een mooi moment omringd door wie hen dierbaar is.  Een lentefeest of groeifeest draait niet alleen om dat springkasteel en de cadeautjes, de kinderen hebben heus wel wat meer in hun mars.

Ik luister naar het hele gezin en vertaal jullie wensen in een sprookjesachtig moment waar je gasten nog lang over zullen praten.  Wat dacht je van een woordenwolk uitgewerkt in het thema van je feest?  Wedden dat je kind deze blijvende herinnering aan hoe zijn naaste familie en vrienden hem of haar zien zal koesteren?  Wat als je kind zelf de kans kreeg om zijn talenten te tonen?  Of als het samen met alle gasten een eigen totemnaam kon verzinnen?  Dat en veel meer – eigenlijk alles – is mogelijk in een persoonlijke ceremonie.  Net als afsluiten met een knaller, confetti en serpentines inclusief!

kind bedolven onder serpentines tijdens lentefeest of groeifeest

Hoeft het feest niet zo nodig, maar wil je toch even stilstaan bij deze mijlpaal?  Ook daarvoor reik ik graag alternatieven aan.  Wat dacht je bijvoorbeeld van een koffer vol wensen, levenswijsheden en misschien zelfs opdrachtjes van je familie en de vriendjes van je kind?  Ik verzamel ze voor je zodat jullie er samen van kunnen genieten. Een lentefeest of groeifeest kan zoveel vormen aannemen, samen vinden we vast iets op maat van jullie kind!

Klassiek, alternatief of iets ertussenin?  Jullie kiezen en ik help om het te laten gebeuren.  Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek.

Kiezen voor een volledige ontzorging en naast de ceremonie ook de decoratie, catering en randanimatie uitbesteden kan absoluut ook.  Jij kiest!

%d bloggers liken dit: