Hallo avonturier! Want dat ben jij ongetwijfeld.  Een avonturier die niet bang is om als eerste te gaan waar niemand je voorging. Om met dit pakket aan de slag te gaan en zo met je kind memorabele avonturen te beleven. Geen ellenlange, saaie teksten of een groeifeest zonder inhoud. Geen saaie, onpersoonlijke viering waarin alle kinderen naar hetzelfde verhaaltje luisteren. Nee, jij gaat resoluut voor een uniek en onvergetelijk groeifeest! Of lentefeest of mijlpaalfeest of hoe je het ook graag wil noemen.

Het avonturenfeest

Het groeifeest dat jij met dit pakket zal maken is een avonturenfeest. Het zit net iets anders in mekaar dan wanneer je ‘gewoon’ een persoonlijke ceremonie van een uurtje doet en vervolgens begint te schranzen. Het is vooral ontwikkeld voor actieve kinderen waarvoor een uur stil zitten een straf is. Of voor heel gevoelige kinderen die een uur in het centrum van de belangstelling een kwelling vinden. Bijkomend voordeel: al doende leert men. De kinderen beleven de lessen die je hen wil meegeven voor hun volgende levensfase en zo blijven die beter hangen.

groeifeest

Een avonturenfeest bestaat uit een vijftal avonturen. Belevenissen of activiteiten gelinkt aan een waarde of iets waarvan je graag wil dat het kind het leert, onthoudt of ontdekt. Zoals dat het belangrijk is om samen te werken, dat de wereld een wonderlijke plek is waar je vanalles kan ontdekken, dat je minstens even gelukkig wordt van iets geven als van iets krijgen. Die avonturen moet je niet zelf verzinnen. Daar betrek je de hoofdrolspelers in het leven van het ‘lentekind’ bij. Denk aan (groot)ouders, peter, meter, grote broer/ zus, beste vriend, …

In het pakket zit een brief die uitlegt wat ze precies moeten doen. Die voeg je toe aan de uitnodiging, samen met een avonturenkaart. Die kaart mogen de mede-avonturiers meebrengen naar het groeifeest. Ze schrijven erop welk avontuur ze zullen organiseren. Tijdens het feest is de beschikbare tijd natuurlijk beperkt. Daarom is er ook voorzien om in de loop van de komende maanden nog een keer samen rond het gekozen thema te werken.

De avonturen kan je verspreiden over de hele dag of achtereenvolgens uitvoeren. We visualiseren hoeveel avonturen al werden afgewerkt op een grote poster. Aan het eind is het kind klaar voor zijn of haar mijlpaalsprong.

Ingewikkeld? Nee hoor, met het pakket lukt het gegarandeerd! Je zal versteld staan hoe creatief mensen uit de hoek komen als je ze een beetje uitdaagt. En dankzij de verschillende avonturiers blijft de invulling van het groeifeest ook voor jullie een verrassing en genieten jullie volop mee.

Ok, check, maar wat zit er dan precies in dat groeifeest pakket?

Het pakket bestaat enerzijds uit alle benodigde materialen: de uitnodiging (gepersonaliseerd voor jullie), de begeleidende brief om alles uit te leggen, de avonturenkaarten (waarop de hoofdrolspelers het avontuur omschrijven en zich verbinden voor een toekomstig avontuur) en de poster die de behaalde avonturen visualiseert.

Daarnaast begeleid ik je stap voor stap bij het integreren van dit avonturenconcept in je feest. Want je wil natuurlijk even aan alle gasten toelichten wat er precies zal gebeuren en waarom. Dat doe ik in 3 video’s. Na elke video krijg je de uitleg ook nog een keer op papier.

Wat kost dat groeifeest pakket?

De kostprijs van het hele pakket, inclusief gepersonaliseerde uitnodigingen (digitaal, nog zelf af te drukken), is 179€.

Wanneer ontvang ik het groeifeest pakket?

Vrijwel onmiddellijk! In het bestelformulier geef je de feestdatum door. Ik zorg dat jij tijdig alle video tutorials ontvangt. Gedurende 3 weken krijg je elke week een tutorial en alle benodigde materialen. Aan het eind van die 3 weken ben je klaar voor je feest.

Ik bestel!

Overtuigd? Vul dan onderstaand bestelformulier in. Je ontvangt dezelfde dag nog een e-mail ter bevestiging waarin alle volgende stappen worden toegelicht.

Toch niet helemaal overtuigd dat het een avonturenfeest moet worden? Dan is het werkboek voor een geslaagd lentefeest misschien meer je ding. Daarin worden verschillende opties aangereikt om een lentefeest-ceremonie op te maken. Lees er hier alles over.

%d